ANKARA / ÇANKAYA - DSİ İlkokulu

SU OKURYAZARLIĞININ ETKİSİ

Projenin amacı su edebiyatına sahip öğrenciler yetiştirmektir. Böylece öğrencilere suyun canlılar için önemi ve üretimi, su ayak izi, su tasarrufu, su kirliliği ile mücadele konularında bilgiler verilecektir. Öğrenciler tarafından oluşturulan ve suyun korunmasına yönelik sosyal çalışmalar gerçekleştirilecek. Kısaca su edebiyatı öğrencileriyle bir etki yaratmamız amaçlanıyor.

Projenin Tanımı:

Projenin odak noktası su edebiyatına sahip insanlar yetiştirmektir. Dördüncü sınıf öğrencilerine suyun önemi, su kaynakları, su tasarrufu, su kirliliği, sorunlarla mücadele, üretimde suyun önemi konularında bilgi verilecek. Literatür taraması ve uzman görüşü. Öğrenme-öğretme sürecinde işbirlikçi öğrenme yaklaşımı benimsenecektir. Üst düzey bilişsel hedeflere ulaşılması amaçlanacak ve öğrencilerin yaratıcılığından yararlanılacaktır.

Etkinlikler hazırlanacak planlarla sınırlı olup proje süresince öğrencilerin yaratıcılığından yararlanılacaktır. Proje süresi Kasım ve Şubat aylarını da kapsayacak şekilde dört ay olarak planlanacaktır.

Proje sonunda:

1. Öğrenciler su hakkında yeterli bilgiye sahip olacaklardır (Su kaynaklarımız, suyun önemi, su ve üretim, su tasarrufu, su kirliliği)

2. Öğrenciler, suyun bilinçli kullanımı konusunda dünyadaki insanları teşvik edecek yaratıcı görüşler bulacaklardır.

3.Öğrenciler fikir ve uygulamalarını gerçekleştirmek için ne yapacaklarını, hangi kurum ve kuruluştan yardım alacaklarını bileceklerdir.

Aynı zamanda aşağıdakileri de amaçlamaktadır:

* Su ayak izini azaltmaya çalışan öğrenciler

* Su kirliliğine çözüm arayan öğrenciler

*Suyun önemini anlatan öğrenciler

* Üretimde suyun önemini bilen öğrenciler

* Suyu tasarruflu kullanan öğrenciler

* Su sorunlarına duyarlı öğrenciler

PROJE ORTAKLARI

1. Engin KARSLI (Koordinatör/Türkiye)

2. Reme NINO (Koordinatör/İspanya)

3. Pop Köstence (Romanya)

4. Alican ALKAŞ (Türkiye)